Családi házak

Mit csinálunk?

Többségében hagyományos vázkerámia falazatból és vasbetonból építjük társas-és családi házainkat a jól bevált gyakorlat alapján, de az újdonságokat is figyelemmel követjük.

A 2022. évben az átlagostól eltérő mértékben át kellett gondolni mindenkinek azt, hogy milyen megoldásokkal fogja enyhíteni, optimalizálni lakhatásának fűtési-és hűtési költségeit.

A maximalizálható energia megtakarítás szempontjából már létezik egy technológia, amely a minősített Passivhaus néven vált ismerté, bár köznapi értelemben ezt a kifejezést sokszor használják az átlagtól jobban hőszigetelt és energetikailag optimalizált házakra, de ez nem helyes.

A legjobbnál nincs jobb, ezért a Forráskúti építéseknél a Passivhaus irányelveit és szabványait figyelembe véve terveztük át és fogjuk megépíteni a magánházakat 2023. év során.

Magas fokú mérnöki munkának köszönhetően a precíziós előkészítés gyors és pontos építést teszt lehetővé, ezzel árgaranciát biztosít a megrendelő részére a munkadíjak változása szempontjából.
Érdeklődőket, megrendelőket keresünk a Passivhus szabvánnyal készült házakra nyitott ügyfelek felé.

Döntést segítő adat: 2022. évben meghatározott lakossági áram árak mellett egy 100-110 m2 magánház havi áram költsége fűtéssel, világítással kb 24 560 Ft

Irányár br 998 000 Ft/m2 – 1 178 000 Ft/m2 között készültségi foktól és műszaki tartalomtól függően.

Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: alpfavill@alpfavill.hu

Az alacsony energiafelhasználású házról:

Az alacsony energiafelhasználású házat energia hatékony kialakítás és műszaki megoldások jellemzik, amelyek lehetővé teszik, hogy alacsony energiafogyasztás és szén-dioxid-kibocsátás mellett magas életszínvonalat és kényelmet biztosítson.

A hagyományos fűtési és aktív hűtőrendszerek hiányoznak, vagy használatuk másodlagos.

Németország
Az 1970-es években az első energiaválság és a növekvő környezettudatosság hatására az energiatakarékosság egyre fontosabbá vált Németországban. 1977-ben léptették életbe az ország első energetikai vonatkozású épületszabványát. Az éves fűtési igényt a harmadik német hőszigetelési rendelet (1995) vezette be fontos paraméterként. 2013-ban azonban Németországban nem volt egyértelmű jogszabályi előírás az alacsony energiafelhasználású épületekre. Maria Panagiotidou és Robert J. Fuller szerint a nulla energiafelhasználású épületek definícióinak, irányelveinek és építési tevékenységének egyértelműnek kell lennie. Az Európai Unió energiateljesítményről szóló irányelve előírja, hogy 2021-től csak alacsony energiafelhasználású épületek építhetők.
Bővebben itt olvashat: https://en.wikipedia.org/wiki/Low-energy_house

Előnyeink

 • Pontos árkalkuláció. Kiszámítható időkeretek az építkezés során
 • A családi házaink a legmodernebb energetikai elvárásoknak is megfelelnek.
 • Élhető otthonok, precíziós helykihasználás.
 • Hűtés-fűtés hőszivattyúval.
 • Központi hőcserélős szellőztető rendszer és központi porszívó előkészítés.

Tervek

1. épület

 • Alaprajzok
 • Belső látványtervek
 • Külső látványtervek

2. épület

 • Alaprajzok
 • Belső látványtervek
 • Külső látványtervek

Itt található az ingatlan

Keress minket bizalommal

Mindennapi tevékenységünk középpontjában az igényes és magas színvonalú szolgáltatás nyújtása áll, kiemelt feladatunknak tekintjük megrendelőink változó igényeinek megismerését és azok maradéktalan kielégítését.

Érdeklődni az alábbi
e-mail címen lehet:
alpfavill@alpfavill.hu